شاید برای شما سوال باشد که بردگیم (boardgame) چه تفاوتی با بازی های دیگر دارد و چرا این میزان از محبوبیت را در میان تمامی رده های سنی کسب کرده است.
به طور کلی بردگیم را می توان آشنایی با مهارت های تصویری، ارتباطی و رباضی در غالب بازی دانست. این موضوع علاوه بر سرگرمی و تقویت قدرت های ذهنی مختلف برای بزرگسالان برای کودکان نیز می تواند بسیار آموزنده باشد.
روش تشخیص بردگیم
در برد گیم همانطور که در ترجمه ی این کلمه مشخص است به طور معمول افراد حول یک صفحه یا دسته کارت می نشینند.
بردگیم ها معمولا دارای تاس و مهره هستند. به طور مثال در بازی جومانجی مهره فیل و گوریل نشان دهنده جایگاه بازیکن در بازی هستند.
عملاً بازی های بردگیمی نوبتی هستند و هر بازیکن طبق نوبت خود بازی می کند.در بازی های کودکان بخصوص کوچک تر ها پایه بازی شانس و انداختن تاس می باشد. در بازی کودکان بزرگ تر تصیمات فردی هم به بازی اضافه می شود که در روند انتهایی بازی تاثیر گذار است.
بردگیم ها معمولا به دو بازیکن یا بیشتر برای شروع نیاز دارند. که این موضوع کاملاً در تضاد با بازی های ویدیویی می باشد. پایه بردگیم ها براساس روابط اجتماعی می باشد و همین موضوع به بازی کردن در کنار یکدیگر معنا می بخشد و باعث تعامل بازیکنان با یکدیگر و ایجاد روابط اجتماعی می گردد.
همانطور که می بینید بردگیم ها دارای شاخص های بارزی هستند که آن را از دیگر نوع بازی ها جدا می سازد .شاخص اصلی در مورد بردگیم های کلاسیک سرگرم کننده بودن آنها و یاد دادن مهارت های گوناگون با سرعت زیاد است.
هر بردگیمی قوانین و مقررات مخصوص به خود را دارد و در اکثر آن ها تعداد بازیکنان از حدی خاصی نمی تواند فراتر رود. بردگیم ها در اندازه ها و سبک های متفاوتی طراحی و تولید می شوند و حتی زمان تقریبی و حداقل سن مورد نیاز برای انجام این بازی ها روی جعبه آن ها درج می شود.
انواع اصلی بردگیم
به طور کلی بردگیم ها را می توان به سه دسته اصلی تقسیم کرد: بازی های تقابلی (مقابله ای)، بازی های مسابقه ای و بازی های تعاملی
بازی های مقابله ای
در بازی های مقابله ای یا تقابلی هدف اصلی بازی بردن یا شکست بازیکن مقابل می باشد. شطرنج بهترین مثال برای انی نوع از بازی هاست.
بازی های مسابقه ای
در بازی های مسابقه ای هدف این می باشد که زودتر از دیگر بازیکنان به نقطه آخر بازی برسید تا برنده بازی شوید. برای مثال مار و پله، مونوپولی و یا منچ در دسته بازی های مسابقه ای قرار می گیرند.
بازی های تعاملی
در بازی های تعاملی هدف به این شکل می باشد که هریک از بازیکنان نقش خود را برای موفقیت کل گروه در بازی ایفا کنند تا در نهایت همه بازیکنان بتوانند برنده شوند. در این نوع بازی ها ممکن است بازیکنی به خاطر اشتباهاتش از بازی حذف شود. بازی برد گیم crew در این دسته قرار می گیرد.
دسته بندی های بردگیم
بردگیم ها را نمی توان به طور قطعی دسته بندی کرد ولی دسته بندی هایی کلی برای آن ها معرفی شده است. البته ممکن است بردگیمی در چند دسته قرار بگیرد. اگر قصد خرید بردگیم دارید بهتر است این دسته بندی ها را بشناسید.
- خانوادگی: بردگیم هایی که بتوان با خانواده که ممکن است هر رده ی سنی ای در آن قرار گرفته باشد بازی کرد. مثل بازی جالیز
- مهمانی (party game): بازی هایی که مخصوص دورهمی ها و مهمانی ها باشد. این نوع بازی ها معمولا برای تعداد بالا طراحی شده اند و یا به نوعی نیاز به سیاست دارند. مثل راز هیتلر و یا مافیا
- استراتژیک: بازی هایی که نیاز به استراتژی داشته و یا به پیشرفت این قدرت در افراد کمک می کند. مثل بازی صد دروازه و یا کشورگشا
- انتزاعی: بازی هایی که به نوعی برجسته هستند و از مفاهیم ذهن پیروی می کنند. مثل بازی کینگ دومینو و یا فتوسنتز
- همکاری مشترک (coop): این دسته از بازی در نوع بازی های تعاملی می باشد که برای پیروزی باید با دیگران همکاری کرد. معمولا در این نوع بازی ها یا همه برنده می شوند و یا همه می بازند. مثل بازی خدمه
- بازی کودک: بازی های کودک را نمی توان در دسته های دیگر گنجاند بنابر این دسته ای جداگانه برای آن تعریف کرده اند. مثل بازی کاپوچین
- ایرانی: این روز ها به این دسته بندی نیازی نمی باشد چرا که اکثر بازی های موجود در فروشگاه ها ایرانی یا ایرانیزه شده هستند.
- پازل: پازل ها را هم در حوزه ی بردگیم ها جای داده اند و معمولا از پازل های ۱۰۰۰ تکه به بالا را در این دسته قرار می دهند.
حین خرید بردگیم به دسته بندی آن دقت کنید و آموزش بازی ها را مطالعه کنید تا از این خرید راضی باشید.
اجزای بردگیم ها
بسیاری از بردگیم ها از تاس و یا کارت بازی که بر روی آن تصاویر و اطلاعات مختلف دارد استفاده می کنند. نقش تاس معمولاً در بردگیم ها با تعداد حرکت مهره بازیکن در ارتباط می باشد و برای تایین تعداد حرکت مهره بازیکنان استفاده می شود. اما در بازی هایی مثل یاتزی تاس اثری بر مهره ای ندارد و خودش به نوعی مهره بازی محسوب می شود.
معمولا پس از خرید بردگیم در بردگیم ها یک بروشور و دفترچه راهنمای بازی که قوانین بازی در آن نوشته شده، مشاهده می کنید و اجزای دیگر آن ممکن است تاس، کارت، مهره، صفحه بازی و … باشد.
کلام آخر
برد گیم ها این روزها محبوب ترین و جذاب ترین بازی هایی هستند که می توان بازی کرد و تمامی رده های سنی جذب این بازی ها شده اند. بهترین بردگیم ها را شما مشخص می کنید و نمی توان گفت چه بردگیمی بهترین بردگیم است. این به سلیقه شما بستگی دارد. بازی سل فقط به شما پیشنهاداتی را ارائه می دهد و شما باید انتخاب کنید که کدام برای شما مناسب تر است. البته می توانید برای پیدا کردن بردگیم مورد علاقه تان با ما مشورت کنید.
خیلی مقاله خوبی بود. ممنون
مرسی از سایت خوبتون